Pedicure behandelingen

Pedicure behandeling
Bij een pedicure behandeling die maximaal 60 minuten duurt worden eerst de voeten gedesinfecteerd. Vervolgens worden de nagels geknipt en eeltplekken, kloven en/of likdoorns worden verwijderd. Daarnaast worden ingegroeide nagels, schimmelnagels, verdikte en beschadigde nagels behandeld. Eelt, kloven, likdoorns en nagels worden daarna mechanisch afgewerkt. De voeten worden daarna weer gedesinfecteerd. Ten slotte wordt de voet heerlijk ingecrèmed.

Eelt
Eelt is een natuurlijke reactie en bescherming van de huid. Door extra druk kan het overmatig eelt worden en dat kan klachten geven. Eelt kan inscheuren dan ontstaan er kloven, of door plaatselijk druk kan er in het eelt een likdoorn ontstaan. Doormiddel van de goede snijtechnieken en freestechnieken is dit goed te behandelen. Daarnaast is het belangrijk dat de voet wordt verzorgd met een vette crème.

Kloven
Een kloof is een inscheuring/open barsten van de huid. Dit kan ontstaan in een eelt locatie, maar ook bij een vochtige huid, dit zie je vaak tussen de tenen. Doormiddel van een goede snijtechnieken en freestechnieken is dit goed te behandelen. Daarnaast wordt de voet wordt de voet verzorgd met een klovencrème.

Likdoorn
Een likdoorn is een plaatselijk ingegroeide eeltlocatie, een plaatselijke verdikking van eelt. Dit kan overal op de voet voorkomen. Vaak ontstaat het daar waar plaatselijk meer druk is, maar het kan ook in de nagelwal of onder de nagelplaat voorkomen. Doormiddel van goede snijtechnieken en freestechnieken zijn likdoorns goed te verwijderen.

Ingegroeide nagel

Een ingegroeide nagel is een pijnlijke nagelaandoening in de nagelwal. Doormiddel van freestechnieken is een ingegroeide nagel bijna altijd te verwijderen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van nagelregulatie/nagelbeugeltechniek om de nagel zodanig te begeleiden om ingroeien te voorkomen.

Schimmelnagel

Door een pedicure behandeling in combinatie met diverse specialistische technieken zijn schimmelnagels goed te behandelen. Vaak is het mogelijk dat de nagel hersteld. Vraag naar de mogelijkheden die er zijn. Brosse, gescheurde en gespleten nagels zijn door middel van nagelreparatie met gel of acryl goed te herstellen.

Diabetes en de voetverzorging
Een pedicure behandeling bij cliënten die diabetes hebben vergt extra aandacht in verband met het genezingsproces door de verminderde bloedcirculatie. Wondjes genezen hierdoor vaak slechter, daardoor zijn de voeten kwetsbaarder. Het advies is daarom ook om naar een medisch pedicure te gaan, zij hebben extra scholing gevolgd om deze doelgroep te behandelen. (Vergoeding via de zorgverzekeraar is mogelijk)

Reuma, oudere, spastische voeten
Cliënten die last hebben van een reuma, oudere of spastischte voeten hebben vaak klachten en een beperkte bewegelijkheid. Ook is het vaak niet meer mogelijk om met eigen handen de voeten te verzorgen. De medische pedicure heeft extra scholing gehad om deze doelgroep te behandelen. (Vergoeding via de zorgverzekering is voor reumatoïde artritis mogelijk)

Nagelreparatie
Bij een nagelreparatie wordt de nagel gerepareerd door middel van acryl of gel. Het wordt voor zeer veel nagelproblemen gebruikt, namelijk: ingescheurde, broze, brokkelige en gespleten nagels, schimmelnagels, het begeleiden van een ingegroeide nagel, trauma nagels en gel nagels kunnen ook de groei van nagels bevorderen.

Nagelregulatie en nagelbeugeltechniek
Nagelregulatie of nagelbeugeltechniek is van toepassing bij ingegroeide/ingroeiende nagels. Er zijn vele soorten nagelbeugels. Voor de behandeling wordt de nagelbeugel geadviseerd die bij de klachten van uw nagel passen en bij de mogelijkheden van de vorm van de nagel. Het helpt de vorm van de nagel te veranderen en er wordt voorkomen dat de nagel weer ingroeit. Er wordt ook wel een combinatie gemaakt van nagelregulatie met nagelreparatie.

Orthesetechniek
Een orthese wordt gemaakt van silicone of twee compenten siliconen. Hierbij kun je een hulpstuk voor de voet of tenen op maat maken, dit om de pijn te verzachten. Een orthese kan ondersteuning en bescherming bieden aan de voeten. Dit is van toepassing bij onder andere: hamertenen, klauwtenen, overlappende tenen en hallux valgus

Antidruk
Je kan een gevoelig plek hebben aan de voeten, tenen en/of nagels. Deze kan door diverse materialen na een behandeling drukvrij worden gelegd. Hierdoor wordt de behandelde locatie sneller hersteld. Antidruk is om de druk op een specifieke plaats weg te nemen op de voeten, tenen en/of nagels. Dit kan met de volgende materialen: smig, moleskin, fleecy foam, fleecy web of vilt. Dit wordt het meeste gebruikte na het verwijderen van een likdoorn, na het verwijderen van een ingegroeide nagel of een gevoelige plaats op de tenen en voeten te ontlasten.