Reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie is een effectieve natuurgeneeskundige therapie die preventief ter ontspanning of therapeutisch kan worden toegepast. Door reflexzones op de voet te activeren, kunnen blokkades in het lichaam worden opgeheven. Dit draagt bij aan lichamelijke en geestelijke ontspanning. Het activeren gebeurt door middel van een specifieke hand- vingertechniek in combinatie met etherische oliën. Deze massagevorm is onder andere effectief bij klachten als stress, rugpijn, spijsverteringsklachten, hoofdpijn, luchtwegen, hormonen en soortgelijke klachten. In het geval van een therapeutische reflexzone behandeling, dient er altijd eerst een anamnese(intakeformulier) te worden ingevuld. Op basis hiervan zal er een persoonlijk behandelplan worden opgesteld. (vergoeding via uw zorgverzekeraar is mogelijk)

Zenuw reflexologie

Alle structuren van het lichaam worden weerspiegeld op de voeten. Bij reflexologie worden de zones en of meridianen op de voet bewerkt. Zenuwreflexpunten zijn speciale puntjes op de beentjes/ botten van de voet die direct inwerken op de beweging van organen, spieren, gewrichten en dergelijke. Het zenuwstelsel is de controleur van de werking van alle onderdelen van het lichaam. Wanneer er iets mis gaat zorgt het zenuwstelsel voor pijn en voor aanpassingen in beweging, organen en hormonen. Zenuw reflexologie is en actieve behandelvorm met interactie met de cliënt tijdens de behandeling. De zenuw reflexoloog combineert de klassieke reflexologie met zenuwreflexpunten aan de voet. Zo krijgt u een holistische totaal behandeling. Een voordeel van zenuw reflexologie is dat u in korte tijd al de effecten van de zenuwreflexpunten herkend door vermindering van pijn, betere beweging, betere spijsvertering en een beter algemeen functioneren. Na 5 a 6 behandelingen weet u al of zenuw reflexologie u daadwerkelijk kan helpen. Zenuw reflexologie wordt toegepast door ervaren reflexologen na een intensieve training voor post-graduate reflexologie. Ik heb deze scholingen gevolgd en volg hiernaast nog op jaarlijkse basis extra scholingen bij Touch Point in Denemarken.

Onco reflexologie

Onco reflexologie is een zeer zachte vorm van reflexologie. Voor de meeste mensen zorgt de diagnose ‘kanker’ voor angst, paniek, shock, hopeloosheid en het gevoel van isolatie. Deze zachte manier van reflexologie kan de geest tot rust brengen. Via onco reflexologie kan de cliënt worden ondersteund in het proces wat hij of zij doormaakt. Dit kan ervoor zorgen dat de kwaliteit van leven verhoogd wordt en dat men minder last heeft van bijwerkingen van de reguliere behandelingen (met name chemotherapie).

Onco reflexologie wordt uitgeoefend vanuit de Westerse en Chinese visie. Om deze behandeling te mogen geven heb ik een scholing gevolgd over de kankersoorten, reguliere behandelwijze met de bijwerkingen hiervan en natuurlijk over uitstekende massagevaardigheden die specifiek voor de oncologie zijn.

De behandeling wordt aangepast aan de behoefte van de cliënt. De behandeling is hierdoor zacht en humaan. Een onco reflexmassage is ter ondersteuning en niet als behandeling. De behandeling wordt gedaan door reguliere artsen en oncologen. Ik raad u daarom aan om uw arts te informeren over het feit dat u een onco-reflexologie behandeling ondergaat.

Hierna komt mogelijk de periode waarbij alle behandelingen zijn afgelopen en u voorlopig gezond bent verklaard. Op dit moment bent u mogelijk nog niet in balans. Men heeft vaak het gevoel in een diep gat te vallen en ook dan werkt onco-reflexologie ondersteunend.

Zwangerschapsreflexologie

Zwanger zijn is een speciaal moment. Een uniek leven groeit in jouw buik. Je wilt van deze bijzondere tijd zoveel mogelijk genieten. Reflexologie helpt daarbij. Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke tijd te optimaliseren en eventuele klachten te verminderen. Het is ook een goede voorbereiding op de bevalling. Zwangerschapseflexologie is een specialisme binnen de reflexologie.

Reflexologie heeft ook een positieve invloed op het zwanger worden. Ongeveer 90% van de concepties gebeurt toevallig. Maar ook bij veel koppels is dit niet het geval. Dan kan reflexologie een belangrijke bijdrage leveren voor zowel de vrouw als voor de man.

De zwangerschap zelf is een bijzondere periode waarbij je lichaam moet hard werken. Het is een tijd van lichamelijke, psychische en emotionele veranderingen. Soms brengt zwangerschap echter ook ongemakken met zich mee. Omdat veel behandelingen en medicijnen niet wenselijk zijn in deze periode, moet men vaak de ongemakken voor lief nemen. Reflexologie heeft een positieve invloed op vele zwangerschapsklachten. Hierbij kunt u denken aan humeurwisselingen, misselijkheid/ braken, oedeem, obstipatie, stress enzovoort.

Reflexologie kan ook ingezet worden om de bevalling op te wekken wanneer je uitgerekend bent. Via reflexologie is het mogelijk de baby te laten draaien bij stuitligging. reflexologie werkt ook prima om weer op kracht te komen na de bevalling en sneller de balans in je leven terug te vinden.

 

Er zijn ook baby’s die speciale zorg nodig hebben. Door middel van een zeer zachte vorm van reflexologie, kun je de baby behandelen voor o.a. braken, constipatie, huilen, onrust enzovoort. Dit alles is mogelijk met zwangerschapsreflextherapie. (Zwangerschapsreflexologie wordt vergoed bij de meeste verzekeraars. U moet dan wel aanvullend verzekerd zijn).