Reflexologie

Voetreflexzonetherapie
Voetreflexzonetherapie is een effectieve natuurgeneeskundige therapie die preventief ter ontspanning of therapeutisch kan worden toegepast. Door reflexzones op de voet te masseren, kunnen blokkades in het lichaam worden opgeheven. Dit draagt bij aan lichamelijke en geestelijke ontspanning. Het masseren geschiedt door middel van een specifieke hand- vingertechniek in combinatie met etherische oliën. Deze massagevorm is onder andere zeer effectief bij klachten als stress, rugpijn, spijsverteringsklachten, hoofdpijn, luchtwegen, hormonen en soortgelijke klachten. In geval van een therapeutische voetreflexzone behandeling is een anamnese/intakeformulier van toepassing.
Vergoeding via zorgverzekeraar mogelijk.

Onco-reflex
Onco-reflex is de combinatie van oncologie en reflexmassage. Voor de meeste mensen zorgt de diagnose ‘kanker’ voor angst, paniek, shock, hopeloosheid en het gevoel van isolatie. Massages brengen de geest tot rust en hebben een kalmerende werking, dit geldt ook voor onco-reflex aangezien dit een massagevorm is. Via onco-reflex kan de cliënt worden ondersteund in het proces wat hij of zij doormaakt, dit kan ervoor zorgen dat de kwaliteit van leven verhoogd wordt en men minder last heeft van bijwerkingen van de reguliere behandelingen (met name chemotherapie).

Onco-reflex wordt uitgeoefend vanuit de westerse en Chinese visie. Om deze massage te mogen geven heb ik een scholing gevolgd over de kankersoorten, reguliere behandelwijze met de bijwerkingen hiervan en natuurlijk over uitstekende massagevaardigheden die specifiek voor de oncologie zijn.

De massage wordt aangepast aan de behoefte van de cliënt, de massage is zacht en humaan. Een onco-reflexmassage is ter ondersteuning en niet als behandeling. De behandeling wordt gedaan door reguliere artsen en oncologen, ik raad u daarom aan om uw arts te informeren over het feit dat u een onco-reflex massage ondergaat.

Hierna komt mogelijk de periode waarbij alle behandelingen zijn afgelopen en u voorlopig gezond bent verklaard, op dit moment bent u mogelijk nog niet in balans. Men heeft vaak het gevoel in een diep gat te vallen, ook dan werkt Onco-reflex ondersteunend.

Zwangerschapsreflexologie
Zwanger zijn, is een speciaal moment. Een uniek leven groeit in jouw buik. Je wilt van deze bijzondere tijd zoveel mogelijk genieten. Reflexologie helpt daarbij. Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke tijd te optimaliseren en eventuele klachten te verminderen. Het is ook een goede voorbereiding op de bevalling. Zwangerschapsreflexologie is een specialisme binnen de reflexologie.

Het zwanger worden
Zwangerschapsreflexologie heeft hier vaak een positieve invloed op. Ongeveer 90% van de concepties gebeurt toevallig. Maar ook bij veel koppels is dit niet het geval. Dan kan zwangerschapsreflexologie een belangrijke bijdrage leveren voor zowel de vrouw als voor de man.

De zwangerschap
De zwangerschap zelf is een bijzondere periode, je lichaam moet hard werken het is een tijd van lichamelijke, psychische en emotionele veranderingen. Soms brengt zwangerschap echter ook ongemakken met zich mee. Omdat veel behandelingen en medicijnen niet wenselijk zijn in deze periode, moet men vaak de ongemakken voor lief nemen. Zwangerschapsreflexologie heeft een positieve invloed op vele zwangerschapsklachten. Hierbij kunt u denken aan humeurwisselingen, misselijkheid/ braken, oedeem, obstipatie, stress enzovoort.

De voorbereiding op de bevalling
Reflexologie kan ingezet worden om de bevalling op te wekken wanneer je uitgerekend bent. Via zwangerschapreflexologie is het mogelijk de baby te laten draaien bij stuitligging. Zwangerschapsreflexologie werkt ook prima om weer op kracht te komen na de bevalling en sneller de balans in je leven terug te vinden.

De baby
Er zijn baby’s die speciale zorg nodig hebben. Door middel van een zeer zachte vorm van reflexologie, kun je de baby behandelen voor o.a. braken, constipatie, huilen, onrust enzovoort.
Dit alles is mogelijk met zwangerschapsreflextherapie.
Zwangerschapsreflexologie wordt vergoed bij de meeste verzekeraars. U moet dan wel aanvullend verzekerd zijn.

Neuro/zenuw reflexologie
Alle structuren van het lichaam worden weerspiegeld op de voeten. Bij reflexologie worden de zones en of meridianen op de voet bewerkt. Zenuwreflexpunten zijn hele speciale puntjes op de beentjes/ botten van de voet, die direct inwerken op de beweging van organen, spieren, gewrichten e.d. Het zenuwstelsel is de controleur van de werking van alle onderdelen van het lichaam, als er iets mis gaat zorgt het zenuwstelsel voor pijn en voor aanpassingen in beweging , organen en hormonen. Neuro/zenuw reflexologie is en actieve behandelvorm met interactie met de cliënt tijdens de behandeling. De neuro/zenuw reflexoloog combineert de klassieke reflexologie met zenuwreflex punten aan de voet. Zo krijgt u een holistische totale behandeling. Voordelen neuro/zenuw reflexologie: in korte tijd merkt u al de effecten van de zenuwreflex punten door vermindering van pijn, betere beweging, betere spijsvertering en een beter algemeen functioneren. Na 5 a 6 behandelingen weet u al of neuro/zenuw reflexologie u daadwerkelijk kan helpen. Neuro/zenuw reflexologie wordt toegepast door ervaren reflexologen na een intensieve training voor post-graduate reflexologie. Ik heb deze scholingen gevolgd en volg hiervoor nog scholingen bij Touch Point te Kopenhagen Denemarken.